YA-Auteur

Blog #1 – Het MAD BOOKTOK EVENT

Afgelopen zaterdagavond (9 april 2022) was de allereerste editie (en hopelijk niet de laatste!) van het MAD Booktok evenement bij boekhandel de Donner in Rotterdam. Dit in samenwerking met MirelleDaniëlla en de Donner. Voor dit event werd ik uitgenodigd om als auteur aanwezig te zijn. En dit was er allemaal te doen:

– Exclusieve toegang tot boekhandel Donner in Rotterdam na sluitingstijd
– 10% korting op alle Engelse boeken en non books
– Nederlandse auteurs die aanwezig zijn voor het signeren van hun boeken (o.a. ik!)
– Een selfie wall om foto’s te maken met jouw bookish vrienden en booktokkers
– Bookish items van the Dutchess reads zoals booksleeves en kaarsen
– Live Zoom sessie in het theater met V.E. Schwab en Q&A met het publiek

Voorbereiding
Voor ik op reis ging zorgde ik ervoor dat ik een stapel boekenleggers van Unsinkable en Unwritable met me mee had. Ook pakte ik vijf exemplaren van Bloedjuweel in om aan booktokkers te geven. Oh en ik was bijna mijn pen vergeten. Het zal niet de eerste keer zijn dat ik als auteur op een evenement een pen vergeet. Kan echt niet, I know! Maar goed, alles in de tas en gaan!

Samen met Tim (mijn vriend) en Zoë (mijn vriendin en tevens klasgenootje) pakte ik de trein van Helmond naar Rotterdam. Daar hebben we onszelf eerst gestort op een maaltijd bij The Five Guys. Met een ronde buik liepen we daarna naar de Donner, waar ik de andere auteurs, Mirelle en Daniëlla begroette. Iedereen was zo aardig! Het was ook weer een tijdje terug dat ik Laura Diane en Chinouk Thijssen had gezien, dus het was erg leuk dat zij ook aanwezig waren! Naast Laura en Chinouk, waren Daniëlle BakhuisCarlie van Tongeren en C.E. Crezee er ook. Hun ontmoeten was ook echt top, wat een lieve dames.

Het event
Om 19:00 gingen de deuren open. Omdat ik met mijn collega auteurs bij de signeertafels zat en niet weg kon, heb ik dus ook niet kunnen zien hoe druk het was. Dit hoorde ik van mijn vriend en even later ook van bezoekers, hoe ongelooflijk groot de opkomst was! Wow! Achteraf heb ik dat ook terug gezien op TikTok video’s en foto’s. Bizar! Dat dit eindelijk weer kan na twee jaar bijna geen events te hebben gehad warmt echt mijn hart.

Van 19:00 tot 21:30 heb ik continue aan mijn tafeltje gezeten. Heerlijk praatjes gemaakt met lezers, boeken gesigneerd en foto’s gemaakt. Ik kan wel zeggen dat dit event tot nu toe echt de kroon spant in mijn schrijfcarrière. Sinds de release van Unsinkable (die midden in de corona tijd was) heb ik nog niet echt een evenement als dit kunnen bijwonen en dus ook niet echt praatjes kunnen maken met lezers zoals dat deze avond kon. Ik was dus dolgelukkig en de lezers en booktokkers waren allemaal zo enthousiast en vriendelijk, deze avond gaat me nog lang (als het dan al niet voor altijd is) bijblijven.

Halverwege het event was er ook nog een live Q&A met V.E. Schwab. Daar wilde ik heen, maar door het signeren heb ik totaal niet doorgehad dat het al aan de gang was. Gelukkig heeft Donner dit gesprek opgenomen en kan je deze hier terugkijken!

De reis terug
Met een volle tas boeken (hoe kan het ook anders?) en een voldaan gevoel, keerden we terug naar huis. Rond 01:00 stapte ik mijn bedje in met zere voetjes, een zere pols van het signeren maar wel met een hele grote glimlach op mijn gezicht. Het ontmoeten van lezers, auteurs en booktokkers was iets wat ik nodig had, besefte ik me. Ik heb er weer zo’n bak energie van gekregen en ik ben zo ongelooflijk trots op deze community! Wat een fijn wereldje hebben we met z’n allen opgebouwd. Eentje die we moeten koesteren.

Special mentions
Ik wil ook even zeggen dat ik het erg tof vond om de volgende mensen te ontmoeten: NoahChayaImre en Dilayra. Ook de vriend van Chaya, die sinds kort ook een Booktok heeft (super leuk!) was aanwezig. Het was zo ontzettend tof om jullie in het echt te zien!

Hopelijk is er volgend jaar weer een MAD Booktok evenement. Dat zou toch mooi zijn.

Afgelopen zaterdagavond (9 april 2022) was de allereerste editie (en hopelijk niet de laatste!) van het MAD Booktok evenement bij boekhandel de Donner in Rotterdam. Dit in samenwerking met MirelleDaniëlla en de Donner. Voor dit event werd ik uitgenodigd om als auteur aanwezig te zijn. En dit was er allemaal te doen:

– Exclusieve toegang tot boekhandel Donner in Rotterdam na sluitingstijd
– 10% korting op alle Engelse boeken en non books
– Nederlandse auteurs die aanwezig zijn voor het signeren van hun boeken (o.a. ik!)
– Een selfie wall om foto’s te maken met jouw bookish vrienden en booktokkers
– Bookish items van the Dutchess reads zoals booksleeves en kaarsen
– Live Zoom sessie in het theater met V.E. Schwab en Q&A met het publiek

Voorbereiding
Voor ik op reis ging zorgde ik ervoor dat ik een stapel boekenleggers van Unsinkable en Unwritable met me mee had. Ook pakte ik vijf exemplaren van Bloedjuweel in om aan booktokkers te geven. Oh en ik was bijna mijn pen vergeten. Het zal niet de eerste keer zijn dat ik als auteur op een evenement een pen vergeet. Kan echt niet, I know! Maar goed, alles in de tas en gaan!

Samen met Tim (mijn vriend) en Zoë (mijn vriendin en tevens klasgenootje) pakte ik de trein van Helmond naar Rotterdam. Daar hebben we onszelf eerst gestort op een maaltijd bij The Five Guys. Met een ronde buik liepen we daarna naar de Donner, waar ik de andere auteurs, Mirelle en Daniëlla begroette. Iedereen was zo aardig! Het was ook weer een tijdje terug dat ik Laura Diane en Chinouk Thijssen had gezien, dus het was erg leuk dat zij ook aanwezig waren! Naast Laura en Chinouk, waren Daniëlle Bakhuis, Carlie van Tongeren en C.E. Crezee er ook. Hun ontmoeten was ook echt top, wat een lieve dames.

Het event
Om 19:00 gingen de deuren open. Omdat ik met mijn collega auteurs bij de signeertafels zat en niet weg kon, heb ik dus ook niet kunnen zien hoe druk het was. Dit hoorde ik van mijn vriend en even later ook van bezoekers, hoe ongelooflijk groot de opkomst was! Wow! Achteraf heb ik dat ook terug gezien op TikTok video’s en foto’s. Bizar! Dat dit eindelijk weer kan na twee jaar bijna geen events te hebben gehad warmt echt mijn hart.

Van 19:00 tot 21:30 heb ik continue aan mijn tafeltje gezeten. Heerlijk praatjes gemaakt met lezers, boeken gesigneerd en foto’s gemaakt. Ik kan wel zeggen dat dit event tot nu toe echt de kroon spant in mijn schrijfcarrière. Sinds de release van Unsinkable (die midden in de corona tijd was) heb ik nog niet echt een evenement als dit kunnen bijwonen en dus ook niet echt praatjes kunnen maken met lezers zoals dat deze avond kon. Ik was dus dolgelukkig en de lezers en booktokkers waren allemaal zo enthousiast en vriendelijk, deze avond gaat me nog lang (als het dan al niet voor altijd is) bijblijven.

Halverwege het event was er ook nog een live Q&A met V.E. Schwab. Daar wilde ik heen, maar door het signeren heb ik totaal niet doorgehad dat het al aan de gang was. Gelukkig heeft Donner dit gesprek opgenomen en kan je deze hier terugkijken!

De reis terug
Met een volle tas boeken (hoe kan het ook anders?) en een voldaan gevoel, keerden we terug naar huis. Rond 01:00 stapte ik mijn bedje in met zere voetjes, een zere pols van het signeren maar wel met een hele grote glimlach op mijn gezicht. Het ontmoeten van lezers, auteurs en booktokkers was iets wat ik nodig had, besefte ik me. Ik heb er weer zo’n bak energie van gekregen en ik ben zo ongelooflijk trots op deze community! Wat een fijn wereldje hebben we met z’n allen opgebouwd. Eentje die we moeten koesteren.

Special mentions
Ik wil ook even zeggen dat ik het erg tof vond om de volgende mensen te ontmoeten: NoahChayaImre en Dilayra. Ook de vriend van Chaya, die sinds kort ook een Booktok heeft (super leuk!) was aanwezig. Het was zo ontzettend tof om jullie in het echt te zien!

Hopelijk is er volgend jaar weer een MAD Booktok evenement. Dat zou toch mooi zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *