YA-Auteur

Boeken

Lotte schrijft Young Adult boeken, meestal historische fictie. Een fantasy is nog steeds een wens van haar om te schrijven.

Unlikable, het laatste boek in de ‘Un-able’-reeks, is het laatste boek dat Lotte heeft uitgebracht.

Boeken van Lotte

Je kent het verhaal, maar is dat echt hoe het is gegaan?

Katharina Thompson wil niets liever dan naar Amerika gaan om daar een toekomst op te bouwen met haar verloofde. Wanneer ze als kamermeisje aan de slag kan op de Titanic, is dat een kans die ze gretig aanneemt.


Maar het lot van de Titanic gooit roet in het eten. Katharina’s broer waarschuwt haar dat ze geen voet op het schip moet zetten. De Titanic is gedoemd om te zinken en daar is niet alleen een ijsberg de oorzaak van.


Gebaseerd op een van de grootste complottheorieën ter wereld.

New Orleans, 1930

Een grote kloof tussen de rijke en arme inwoners van de stad zorgt voor veel spanning. De wees Abbigail Barlow heeft zich noodgedwongen aangesloten bij de verzetsgroep Monte Carlo, die bestaat uit de laatste strijders voor gelijkheid. Het dagelijks leven van Abbigail is gevuld met vermommingen en gevaarlijke missies, waarnaast ze haar grote geheim moet bewaren voor haar medeverzetsstrijders. Alsof dat nog niet zwaar genoeg is, moet ze dit alles doen in samenwerking met de onuitstaanbare, arrogante Jae Hawkins.

 

Abbigail vecht hard voor haar geliefde stad. Alles lijkt volgens plan te gaan, tot er duistere geheimen aan het licht komen. Een leven als verzetsstrijder is knap lastig, vooral omdat Jae er opeens zo irritant aantrekkelijk uitziet, gebogen over zijn nieuwe typmachine.

Unlikable

Victoriaans Londen, 1889

Jack the Ripper was pas het begin. Londen wordt momenteel geteisterd door een nieuwe, nog gruwelijkere ripper. Junior R laat lijken achter alsof het broodkruimels zijn. Wat is zijn motief voor deze kwaadaardige bedoelingen?

 

Eleonora Prime verhuist tijdelijk van haar geliefde Canterbury naar Kennington, zodat haar vader de renovaties aan het huis ongestoord door kan laten gaan. Fijn vindt Eleonora dat echter niet, want nu woont ze onder één dak met de man die haar leven vanaf hun eerste ontmoeting al zuur probeert te maken: de onweerstaanbare architect, Felix Clifton. Felix wil niets van Eleonora weten en dat laat hij ook duidelijk merken, maar als je samen in een huis woont, dan is elkaar vermijden bijna onmogelijk.

 

Ondertussen gaan de moorden in Londen van kwaad tot erger. Het wordt sterk afgeraden om vrouwen en kinderen nog langer de straat op te laten gaan. Wanneer Eleonora onbewust oog in oog met Junior R komt te staan, beseft ze nog niet dat vanaf dat punt de bloeddorstige moordenaar alleen nog maar aandacht voor haar zal hebben.

Joseon, het vroegere Korea

Haejoo werkt op de rijstvelden en worstelt iedere dag met het feit dat ze in de schaduw van haar mooiere en oudere zus leeft. Daesung is een bastaardprins en moet aanzien hoe zijn oudere broer Kyong, erfgenaam van de troon, langzaam de controle verliest. Haejoo wordt door Kyong gevraagd in het paleis te werken als koninklijke heler. Alles in haar schreeuwt om dit niet te doen, maar de kroonprins belooft haar familie rijkelijk te belonen, dat laat Haejoo geen keuze.

 

Wanneer het lot Haejoo en Daesung bij elkaar brengt, lijkt het alsof alles hen uit elkaar probeert te drijven. Dan verdwijnt Daesung en blijft Haejoo alleen achter, denkend dat haar jeugdliefde is gestorven, maar is dat ook echt wat er is gebeurd?

Dit boek is uitgegeven in mei 2022 als Limited Edition hardcover door Lotte zelf, in eigen beheer. In september 2023 deed zij hiervan een herdruk. Deze is nog beperkt te verkrijgen in de webshop.

Het e-book is te lezen via Hamley Books.

"Ik ben nooit bang geweest voor water, laat staan voor de zee."

- Unsinkable

LOF VOOR LOTTE VAN DEN NOORT!

Unwritable
‘Er zitten mooie momenten in, maar ook heel spannende waarbij je op het puntje van je stoel gaat zitten. Abby is ook een heel sterk karakter en ik hoop dat er meer vrouwen zoals zij waren in 1930. Ze zou nu ook voor veel meisjes echt een voorbeeld kunnen zijn.’

Head in the books

 

Unsinkable
‘Lotte neemt je echt mee in het verhaal, de complottheorie. Het lijkt allemaal zo logisch. Het verhaal rondom de Titanic (de complottheorie dus) wordt zo duidelijk en sterk verteld. Er zijn geen gaten in het verhaal, ik heb ze tenminste niet ontdekt. Tot het einde zit je op het puntje van je stoel te lezen.’
Bright Blue Books

 

Bloedjuweel
‘Yes, she’s done it again. In zeer korte tijd ben ik absoluut fan geworden van Lotte van den Noort. Deze YA schrijfster weet heel goed hoe ze jou als lezer volledig mee kan laten leven met haar personages. In Bloedjuweel grijpt ze je meteen vanaf het begin bij de klauwen en laat je niet meer los.’
Books Art Liberty