YA-Auteur

Over Lotte

Een oude ziel

Wie is Lotte?

Lotte van den Noort (1995) is een Nederlandse auteur, geboren in de Brabantse gemeente Helmond. Sinds het moment dat ze wist om te gaan met pen en papier, schreef Lotte al veel korte verhalen in notitieboekjes, die ze dan vol trots en enthousiasme voordroeg aan de klas. Haar docent vertelde haar toen al dat hij vertrouwen in haar had.
Nadat Lotte op haar veertiende een artikel had gelezen over een jong meisje dat haar eigen boek had uitgebracht, dacht zij: ‘Dat kan ik ook!’

Haar eerste boekje kwam uit bij Boekscout toen Lotte veertien was, sindsdien heeft ze nog zeven andere boeken geschreven, telkens uitgegeven via Boekscout, eigen beheer en via een kleine uitgeverij die in 2019 is gestopt met publiceren.

Lottes passie ligt bij historische verhalen. Haar moeder vertelde haar al dat ze een ‘oude ziel’ heeft. Soms denkt Lotte zelf ook dat ze in de verkeerde tijd is geboren. Verhalen die zich afspelen in het verleden vindt ze namelijk erg interessant en aangrijpend.

Haar debuut bij Hamley Books Unsinkable kwam uit in het voorjaar van 2021 en werd genomineerd voor de Jonge Jury debuutprijs 2022. Naast Unsinkable kwamen ook Unwritable en Unlikable uit bij Hamley Books. Een door lezers geliefd boek, Bloedjuweel, gaf Lotte uit in eigen beheer. Hiervan zijn twee keer 200 limited edition hardcovers gedrukt. De paperback is nog steeds overal verkrijgbaar.

Naast schrijven werkt Lotte 40 uur als Content Marketeer bij een marketingbureau in Helmond, daar kan ze haar passie en energie in kwijt. Hiervoor volgde zij de opleiding tot mediavormgever. In het eerste jaar van haar studie ontdekte zij de kwast en het canvas en vanaf toen had Lotte naast schrijven en vormgeven een nieuwe hobby te pakken: schilderen.

Hobby’s
Schrijven
Lezen
Schilderen
Series kijken
Fitness
Wandelen

Series
Bridgerton
Peaky Blinders
The Vampire Diaries
Stranger Things
The Mandalorian
Koreaanse drama

Schrijvers
Emma Anna
Chinouk Thijssen
Laura Diane
Taylor Jenkins Reid
Sarah J. Maas
Colleen Hoover

Muziek
Tom Odell
Frank Sinatra
Taylor Swift
Indie muziek (genre)
Jazz & soul (genre)
Pop & dance (genre)

Films
Rock of Ages
The Notebook
Titanic
Mamma Mia
The Moulin Rouge
Crazy Stupid Love

Podcasts
Moordcast
Bizar
Duister
Al sla je me dood
Echt gebeurd
De E&E Boekenpodcast

Feitjes & Weetjes

Engeland

Lotte heeft in 2016 een halfjaar als au pair gewerkt in Engeland, Essex. Daar woonde ze in een heel groot huis met de familie en zorgde zij voor drie kinderen en drie honden.

Acteren

In totaal heeft Lotte 5 jaar lang musicalles gevolgd. De grootste rol die zij mocht spelen was de vleesetende plant uit The Little Shop of Horror. Naast musical heeft Lotte nog 1 jaar in de theater productiegroep gespeeld.

Vormgever

Lotte werkt sinds juli 2022 full-time voor een marketingbureau. Hier maakt zij grafische content. Naast haar baan en haar schrijfcarrière heeft Lotte een eigen vormgeving bedrijf.

Vintage

Lotte’s kamer staat vol met oude spullen! Zo is ze gek op haar platenspeler en verzamelt ze platen van vroeger die ze zo nu en dan afspeelt. Ook heeft ze twee antieke typemachines en een oude telefoon uit Zweden, je weet wel, met zo’n leuke draaischijf!

"Ik kan echt genieten van de kleine dingen in het leven."

Heb je na het lezen van deze pagina toch nog vragen? Bijvoorbeeld voor je boekverslag of gewoon zomaar?

Stuur dan een mail naar info@lottevandennoort.nl of ga naar de contactpagina.