YA-Auteur

Foto door: @storyaddictanne

Vorige maand (mei) kwam mijn boek Bloedjuweel opnieuw uit in limited edition hardcover. Dit was voor mij erg spannend, omdat ik alles zelf heb gedaan rondom het boek. Zoals sommigen wel weten is dit boek eerder in 2020 al verschenen onder dezelfde titel, maar met een ander omslag. Toen had ik het boek ook in eigen beheer uitgebracht.

Wat is eigen beheer?
Eigen beheer is dat je zelf alles in handen hebt betreft je boek. Dus zelf je correcties, omslag, drukker en promotie regelen. Er komt nog veel meer bij kijken maar dit is het in een notendop. Dit maakt uitgeven in eigen beheer ook zo leuk, omdat je alles zelf kunt bepalen! Er zijn veel voordelen aan het uitgeven in eigen beheer, maar het brengt ook nadelen met zich mee.

Zo kon ik in 2020 geen corrector betalen, omdat ik nog student was/ben en het best een flink bedrag is voor een student om uit te geven. Gelukkig ben ik zelf wel handig met vormgeving en kon ik dus mijn eigen omslag maken. Dankzij proeflezers die een stapje verder wilden gaan dan alleen proeflezen en zo ook correcties konden doen, is het boek toch nog goed tot zijn recht gekomen.

Ook gaat er enorm veel tijd zitten in het uitgeven in eigen beheer. Er gaat al veel tijd zitten in het schrijven van een boek voor een uitgever, praat me niet over herschrijven, oef! Maar als je alles in eigen beheer doet, moet je zelf ook de bestellingen regelen, verpakkingsmateriaal inkopen, verzendlabels aanmaken, printen, knippen en plakken. Ook moet je de boeken inkopen, sjouwen met de dozen en als alles klaar is deze ook nog eens wegbrengen naar een pakketservice. Eigen beheer kan ook anders, dat je het online doet en een online winkel alles voor je regelt en inpakt, of dat je je boeken bij het CB legt, zodat zij het kunnen opsturen. Dat is een keuze en voor mij was die keuze op dat moment niet betaalbaar en ook niet zo leuk. Als je dan toch alles zelf doet, doe het dan goed!

Waarom opnieuw uitgeven?
Omdat Unsinkable en Unwritable mijn trots en geluk zijn en ik ook nog veel liefde had voor Bloedjuweel, wilde ik Bloedjuweel in hetzelfde jasje stoppen als de andere twee boeken van mij, die zijn uitgegeven bij Hamley Books. Met meer ervaring in de vormgeving en op schrijfgebied heb ik mezelf daarom nog één keer gebogen over het manuscript van Bloedjuweel en deze eenmalig opnieuw laten uitbrengen in hardcover. Alle 200 boeken waren in een mum van tijd weg. Wow! Ik ben zo trots en zo blij. De support die ik van lezers krijg is zo fijn, het is niet in woorden uit te drukken maar echt… dank jullie. Uit de grond van mijn hart!

E-book
Hamley Books heeft de digitale rechten overgenomen en sinds 2 juni is het e-book digitaal verkrijgbaar via alle online verkoopkanalen. Je kunt het e-book kopen voor slechts €4,99!

Komt er een nieuwe druk?
Ik krijg veel de vraag of ik de boeken nog een keer laat drukken in limited edition hardcover. Na lang nagedacht te hebben ga ik dit helaas niet doen. Er zit veel tijd in, geregel en geld. Ik heb de mensen die het boek als limited edition hebben gekocht, beloofd dat het limited edition is, wat betekent dat het maar een keer wordt gedrukt en speciaal moet blijven. Daarom geef ik het niet opnieuw uit in hardcover. Wel kan je de paperback gewoon blijven kopen en het e-book lezen.

Bloedjuweel
Joseon, het vroegere Korea. Haejoo werkt op de rijstvelden en worstelt iedere dag met het feit dat ze in de schaduw van haar mooiere en oudere zus leeft. Daesung is een bastaardprins en moet aanzien hoe zijn oudere broer Kyong, erfgenaam van de troon, langzaam de controle verliest. Haejoo wordt door Kyong gevraagd in het paleis te werken als koninklijke heler. Alles in haar schreeuwt om dit niet te doen, maar de kroonprins belooft haar familie rijkelijk te belonen, dat laat Haejoo geen keuze.

Wanneer het lot Haejoo en Daesung bij elkaar brengt, lijkt het alsof alles hen uit elkaar probeert te drijven. Dan verdwijnt Daesung en blijft Haejoo alleen achter, denkend dat haar jeugdliefde is gestorven, maar is dat ook echt wat er is gebeurd?

Vorige maand (mei) kwam mijn boek Bloedjuweel opnieuw uit in limited edition hardcover. Dit was voor mij erg spannend, omdat ik alles zelf heb gedaan rondom het boek. Zoals sommigen wel weten is dit boek eerder in 2020 al verschenen onder dezelfde titel, maar met een ander omslag. Toen had ik het boek ook in eigen beheer uitgebracht.

Wat is eigen beheer?
Eigen beheer is dat je zelf alles in handen hebt betreft je boek. Dus zelf je correcties, omslag, drukker en promotie regelen. Er komt nog veel meer bij kijken maar dit is het in een notendop. Dit maakt uitgeven in eigen beheer ook zo leuk, omdat je alles zelf kunt bepalen! Er zijn veel voordelen aan het uitgeven in eigen beheer, maar het brengt ook nadelen met zich mee.

Zo kon ik in 2020 geen corrector betalen, omdat ik nog student was/ben en het best een flink bedrag is voor een student om uit te geven. Gelukkig ben ik zelf wel handig met vormgeving en kon ik dus mijn eigen omslag maken. Dankzij proeflezers die een stapje verder wilden gaan dan alleen proeflezen en zo ook correcties konden doen, is het boek toch nog goed tot zijn recht gekomen.

Ook gaat er enorm veel tijd zitten in het uitgeven in eigen beheer. Er gaat al veel tijd zitten in het schrijven van een boek voor een uitgever, praat me niet over herschrijven, oef! Maar als je alles in eigen beheer doet, moet je zelf ook de bestellingen regelen, verpakkingsmateriaal inkopen, verzendlabels aanmaken, printen, knippen en plakken. Ook moet je de boeken inkopen, sjouwen met de dozen en als alles klaar is deze ook nog eens wegbrengen naar een pakketservice. Eigen beheer kan ook anders, dat je het online doet en een online winkel alles voor je regelt en inpakt, of dat je je boeken bij het CB legt, zodat zij het kunnen opsturen. Dat is een keuze en voor mij was die keuze op dat moment niet betaalbaar en ook niet zo leuk. Als je dan toch alles zelf doet, doe het dan goed!

Waarom opnieuw uitgeven?
Omdat Unsinkable en Unwritable mijn trots en geluk zijn en ik ook nog veel liefde had voor Bloedjuweel, wilde ik Bloedjuweel in hetzelfde jasje stoppen als de andere twee boeken van mij, die zijn uitgegeven bij Hamley Books. Met meer ervaring in de vormgeving en op schrijfgebied heb ik mezelf daarom nog één keer gebogen over het manuscript van Bloedjuweel en deze eenmalig opnieuw laten uitbrengen in hardcover. Alle 200 boeken waren in een mum van tijd weg. Wow! Ik ben zo trots en zo blij. De support die ik van lezers krijg is zo fijn, het is niet in woorden uit te drukken maar echt… dank jullie. Uit de grond van mijn hart!

E-book
Hamley Books heeft de digitale rechten overgenomen en sinds 2 juni is het e-book digitaal verkrijgbaar via alle online verkoopkanalen. Je kunt het e-book kopen voor slechts €4,99!

Komt er een nieuwe druk?
Ik krijg veel de vraag of ik de boeken nog een keer laat drukken in limited edition hardcover. Na lang nagedacht te hebben ga ik dit helaas niet doen. Er zit veel tijd in, geregel en geld. Ik heb de mensen die het boek als limited edition hebben gekocht, beloofd dat het limited edition is, wat betekent dat het maar een keer wordt gedrukt en speciaal moet blijven. Daarom geef ik het niet opnieuw uit in hardcover. Wel kan je de paperback gewoon blijven kopen en het e-book lezen.

Bloedjuweel
Joseon, het vroegere Korea. Haejoo werkt op de rijstvelden en worstelt iedere dag met het feit dat ze in de schaduw van haar mooiere en oudere zus leeft. Daesung is een bastaardprins en moet aanzien hoe zijn oudere broer Kyong, erfgenaam van de troon, langzaam de controle verliest. Haejoo wordt door Kyong gevraagd in het paleis te werken als koninklijke heler. Alles in haar schreeuwt om dit niet te doen, maar de kroonprins belooft haar familie rijkelijk te belonen, dat laat Haejoo geen keuze.

Wanneer het lot Haejoo en Daesung bij elkaar brengt, lijkt het alsof alles hen uit elkaar probeert te drijven. Dan verdwijnt Daesung en blijft Haejoo alleen achter, denkend dat haar jeugdliefde is gestorven, maar is dat ook echt wat er is gebeurd?