YA-Auteur

Voor In de buurt – Helmond werd ik geïnterviewd door Lotte Petersen (auteur van o.a. Liefs van een leugenaar). Hieronder lees je een stuk uit het artikel. De rest is te lezen op de website van In de buurt.

 

Artikel door Lotte Petersen

 

Op de jonge leeftijd van 28 jaar mag Lotte van den Noort al heel wat dingen van haar bucketlist afstrepen. De geboren en getogen Helmondse maakt carrière als young adult-schrijver én grafisch vormgever.

 

Het schrijven zat er al vroeg in bij Lotte, die naar de Helmondse basisschool De Lindt ging en later naar het Jan van Brabant College. ”Ik schreef op jonge leeftijd al korte verhalen in notitieboekjes. Ook maakte ik strips, die ik vervolgens stiekem in de laatjes van mijn klasgenoten stopte. Ik schreef over allerlei onderwerpen: van superhelden tot het oude Egypte.”

 

Ontsnapping
Op school valt Lottes creativiteit op en het is dan ook haar basisschoolleraar, tegenwoordig wethouder van Helmond, die haar als eerste aanmoedigt om iets met schrijven te gaan doen. ”Dat was niet per se vanzelfsprekend, want niemand in mijn familie is fanatiek lezer.” Voor Lotte was het leven in verhalen echter een soort tweede natuur. ”Ik was een buitenbeetje op school en werd gepest. Het schrijven was een soort ontsnapping daaraan.”

 

Titanic

Lotte heeft inmiddels meerdere romans op haar naam staan. Een aantal heeft ze in eigen beheer uitgegeven. Haar drie meest recente boeken zijn uitgegeven door de Belgische uitgeverij Hamley Books. ”Voor Unsinkable, mijn eerste échte boek, werd ik genomineerd voor de Jonge Jury debuutprijs. Een enorme eer! Het onderwerp waarover ik schreef, de Titanic, trok veel lezers. Zelf ben ik ook licht geobsedeerd door deze historische gebeurtenis.”

“Ik verplicht mezelf niet om alles tegelijk te doen.”

Lees verder op de website >>

Voor In de buurt – Helmond werd ik geïnterviewd door Lotte Petersen (auteur van o.a. Liefs van een leugenaar). Hieronder lees je een stuk uit het artikel. De rest is te lezen op de website van In de buurt.

 

Artikel door Lotte Petersen

Op de jonge leeftijd van 28 jaar mag Lotte van den Noort al heel wat dingen van haar bucketlist afstrepen. De geboren en getogen Helmondse maakt carrière als young adult-schrijver én grafisch vormgever.

 

Het schrijven zat er al vroeg in bij Lotte, die naar de Helmondse basisschool De Lindt ging en later naar het Jan van Brabant College. ”Ik schreef op jonge leeftijd al korte verhalen in notitieboekjes. Ook maakte ik strips, die ik vervolgens stiekem in de laatjes van mijn klasgenoten stopte. Ik schreef over allerlei onderwerpen: van superhelden tot het oude Egypte.”

 

Ontsnapping
Op school valt Lottes creativiteit op en het is dan ook haar basisschoolleraar, tegenwoordig wethouder van Helmond, die haar als eerste aanmoedigt om iets met schrijven te gaan doen. ”Dat was niet per se vanzelfsprekend, want niemand in mijn familie is fanatiek lezer.” Voor Lotte was het leven in verhalen echter een soort tweede natuur. ”Ik was een buitenbeetje op school en werd gepest. Het schrijven was een soort ontsnapping daaraan.”

Titanic

Lotte heeft inmiddels meerdere romans op haar naam staan. Een aantal heeft ze in eigen beheer uitgegeven. Haar drie meest recente boeken zijn uitgegeven door de Belgische uitgeverij Hamley Books. ”Voor Unsinkable, mijn eerste échte boek, werd ik genomineerd voor de Jonge Jury debuutprijs. Een enorme eer! Het onderwerp waarover ik schreef, de Titanic, trok veel lezers. Zelf ben ik ook licht geobsedeerd door deze historische gebeurtenis.”

“Ik verplicht mezelf niet om alles tegelijk te doen.”

 

Lees verder op de website >>