YA-Auteur

Het is al weer even geleden sinds ik iets van mezelf heb laten horen op mijn blog. Hoe staat het met mijn schrijven, de evenementen die ik heb bezocht en waar hou ik me nu zoal mee bezig? Lees snel verder om daarachter te komen!

Nieuwe baan
Inmiddels is de zomervakantie begonnen, voor de meesten dan. Ik ben nu sinds een maand full-time aan het werk bij een communicatie & marketingbureau bij mij in de stad. Ik dacht: mooi, school is klaar, stage is voorbij en mijn bijbaan valt weg. Die 82 uur in de week kan worden ingekort naar 40 uur. Genoeg tijd over om te schrijven toch? O, ik heb het zwaar onderschat.

Ik was vergeten dat het wennen is om ergens nieuw te beginnen. Al die informatie die je op je afgevuurd krijgt, de inspanning die je moet leveren en de druk die je jezelf oplegt omdat je wil presteren (dat doe ik zelf, I know). Dat zorgt ervoor dat als ik na werk boodschappen heb gedaan en heb gekookt, ik uitgeteld neerplof op de bank. Zo moe, maar wel voldaan, want de baan is echt heel leuk en ik heb ook het gevoel dat ik alles eruit aan het halen ben. Een vast ritme, leuke collega’s en het weekend vrij. O, en als ik thuiskom ben ik klaar! Geen huiswerk meer of stageopdrachten. Dat is allemaal enorm fijn en zorgt voor meer rust in het koppie.

Schrijven
Sinds twee weken ben ik een beetje meer gewend aan het werkleven en hoe moe ik ook ben, ik zet mezelf er nu wel tot aan om iedere avond te schrijven. Zo heb ik een account op NaNoWriMo aangemaakt waar je mijn schrijfproces ook kunt volgen. De deadline voor Unlikable is oktober, voor die tijd moet ik nog iets van 24k woorden wegtikken en herschrijven en nakijken. Dat gaat lukken. Ik ben al te lang bezig voor mijn gevoel aan dit verhaal omdat het zo druk was de afgelopen tijd en mijn hoofd niet naar schrijven stond. Daardoor was ik de feeling met het verhaal ook even verloren en keek ik met tegenzin en een knoop in mijn maag op naar het schrijven.

Gelukkig is dat nu verleden tijd! Want het gaat goed en ik heb echt weer zin in het verhaal. In mijn opinie is dit boek mijn meest gruwelijke verhaal. Het speelt zich af in Victoriaans Londen in de tijd van Jack the Ripper. Het is weer een YA, historisch, fictie en een thriller! Ik ben zo excited naar de reacties! Ik geniet in ieder geval al enorm van het verhaal. O, en het gaat niet over Jack the Ripper zelf, maar over een copycat. Ik heb hiervoor gekozen omdat er zo veel theorieën over Jack zijn, dat ik door de bomen het bos niet meer kon zien, dus heb ik mijn eigen theorie verzonnen, een extra aanvulling op het echte verhaal!

Gisteren deelde ik een eerste teaser video voor de cover en de sfeer van het verhaal. Je kunt deze hier bekijken.

Jonge Jury
De Jonge Jury was alweer in juni. Hiervoor was ik genomineerd voor de debuutprijs. Jullie hebben echt massaal gestemd, waarvoor mijn dank! Helaas heeft Unsinkable niet gewonnen, maar ik heb daar wel gestaan en een super toffe dag gehad. Ooit kom ik terug, daar streef ik naar en dan hoop ik niet alleen mezelf, maar ook jullie trots te kunnen maken!

De aftermovie van de Jonge Jury kun je hier bekijken. Mijn eigen vlog kun je hier bekijken.

Yaltival
Yaltival was ook weer een groot succes. Ik heb een onwijs leuke dag gehad. Wat waren er veel mensen! Ik heb genoten van de workshop die ik mocht geven: historische roman schrijven. Het idee dat die zaal vol zat om naar mijn gebrabbel te komen luisteren is nog altijd bizar en een droom die uitkomt. Hopelijk heb ik de bezoekers wat kunnen bijleren op schrijfgebied.

Verder heb ik daar heerlijk kunnen bijkletsen met iedereen, mogen signeren en heb ik zelfs een cadeautje gekregen van een lezer! Haar toffe vlog over het evenement en mijn reactie op haar cadeau kun je hier terugkijken!

Auto-reply
Voor de oplettende Instagrammer was dit misschien al bekend, maar ik heb sinds kort een auto-reply op Instagram. Als je me nu een bericht stuurt, krijg je een geautomatiseerd bericht. Ik wil dit toch even kort toelichten omdat ik lezers niet het idee wil geven dat ik sterallures heb gekregen. Absoluut niet! Ik vind het fantastisch om jullie berichtjes te zien. Ik geniet daar enorm van!

Ik heb dit ingesteld omdat het de laatste tijd langer voor mij duurt om te reageren en ik vaak veel vragen krijg over specifieke zaken waarvoor ik echt de tijd wil nemen om een uitgebreid antwoord te schrijven. Daarom verwijs ik nu mensen door naar mijn website en e-mail, zodat als je een uitgebreide of brandende vraag voor me hebt, je me een mailtje kan sturen. Deze check ik elke dag achter mijn laptop, waardoor ik beter kan reageren. Geen zorgen, als ik straks meer tijd en meer rust in mijn hoofd heb na het schrijven, gaat de auto-reply weg. Ik geef nog steeds te veel om het contact met volgers en lezers!

Dit was alweer de blog. Als je nog vragen hebt of gewoon iets leuks wil zeggen, schroom dan vooral niet om een reactie achter te laten of om me te mailen!

Veel liefs,

Lotte

Het is al weer even geleden sinds ik iets van mezelf heb laten horen op mijn blog. Hoe staat het met mijn schrijven, de evenementen die ik heb bezocht en waar hou ik me nu zoal mee bezig? Lees snel verder om daarachter te komen!

Nieuwe baan
Inmiddels is de zomervakantie begonnen, voor de meesten dan. Ik ben nu sinds een maand full-time aan het werk bij een communicatie & marketingbureau bij mij in de stad. Ik dacht: mooi, school is klaar, stage is voorbij en mijn bijbaan valt weg. Die 82 uur in de week kan worden ingekort naar 40 uur. Genoeg tijd over om te schrijven toch? O, ik heb het zwaar onderschat.

Ik was vergeten dat het wennen is om ergens nieuw te beginnen. Al die informatie die je op je afgevuurd krijgt, de inspanning die je moet leveren en de druk die je jezelf oplegt omdat je wil presteren (dat doe ik zelf, I know). Dat zorgt ervoor dat als ik na werk boodschappen heb gedaan en heb gekookt, ik uitgeteld neerplof op de bank. Zo moe, maar wel voldaan, want de baan is echt heel leuk en ik heb ook het gevoel dat ik alles eruit aan het halen ben. Een vast ritme, leuke collega’s en het weekend vrij. O, en als ik thuiskom ben ik klaar! Geen huiswerk meer of stageopdrachten. Dat is allemaal enorm fijn en zorgt voor meer rust in het koppie.

Schrijven
Sinds twee weken ben ik een beetje meer gewend aan het werkleven en hoe moe ik ook ben, ik zet mezelf er nu wel tot aan om iedere avond te schrijven. Zo heb ik een account op NaNoWriMo aangemaakt waar je mijn schrijfproces ook kunt volgen. De deadline voor Unlikable is oktober, voor die tijd moet ik nog iets van 24k woorden wegtikken en herschrijven en nakijken. Dat gaat lukken. Ik ben al te lang bezig voor mijn gevoel aan dit verhaal omdat het zo druk was de afgelopen tijd en mijn hoofd niet naar schrijven stond. Daardoor was ik de feeling met het verhaal ook even verloren en keek ik met tegenzin en een knoop in mijn maag op naar het schrijven.

Gelukkig is dat nu verleden tijd! Want het gaat goed en ik heb echt weer zin in het verhaal. In mijn opinie is dit boek mijn meest gruwelijke verhaal. Het speelt zich af in Victoriaans Londen in de tijd van Jack the Ripper. Het is weer een YA, historisch, fictie en een thriller! Ik ben zo excited naar de reacties! Ik geniet in ieder geval al enorm van het verhaal. O, en het gaat niet over Jack the Ripper zelf, maar over een copycat. Ik heb hiervoor gekozen omdat er zo veel theorieën over Jack zijn, dat ik door de bomen het bos niet meer kon zien, dus heb ik mijn eigen theorie verzonnen, een extra aanvulling op het echte verhaal!

Gisteren deelde ik een eerste teaser video voor de cover en de sfeer van het verhaal. Je kunt deze hier bekijken.

Jonge Jury
De Jonge Jury was alweer in juni. Hiervoor was ik genomineerd voor de debuutprijs. Jullie hebben echt massaal gestemd, waarvoor mijn dank! Helaas heeft Unsinkable niet gewonnen, maar ik heb daar wel gestaan en een super toffe dag gehad. Ooit kom ik terug, daar streef ik naar en dan hoop ik niet alleen mezelf, maar ook jullie trots te kunnen maken!

De aftermovie van de Jonge Jury kun je hier bekijken. Mijn eigen vlog kun je hier bekijken.

Yaltival
Yaltival was ook weer een groot succes. Ik heb een onwijs leuke dag gehad. Wat waren er veel mensen! Ik heb genoten van de workshop die ik mocht geven: historische roman schrijven. Het idee dat die zaal vol zat om naar mijn gebrabbel te komen luisteren is nog altijd bizar en een droom die uitkomt. Hopelijk heb ik de bezoekers wat kunnen bijleren op schrijfgebied.

Verder heb ik daar heerlijk kunnen bijkletsen met iedereen, mogen signeren en heb ik zelfs een cadeautje gekregen van een lezer! Haar toffe vlog over het evenement en mijn reactie op haar cadeau kun je hier terugkijken!

Auto-reply
Voor de oplettende Instagrammer was dit misschien al bekend, maar ik heb sinds kort een auto-reply op Instagram. Als je me nu een bericht stuurt, krijg je een geautomatiseerd bericht. Ik wil dit toch even kort toelichten omdat ik lezers niet het idee wil geven dat ik sterallures heb gekregen. Absoluut niet! Ik vind het fantastisch om jullie berichtjes te zien. Ik geniet daar enorm van!

Ik heb dit ingesteld omdat het de laatste tijd langer voor mij duurt om te reageren en ik vaak veel vragen krijg over specifieke zaken waarvoor ik echt de tijd wil nemen om een uitgebreid antwoord te schrijven. Daarom verwijs ik nu mensen door naar mijn website en e-mail, zodat als je een uitgebreide of brandende vraag voor me hebt, je me een mailtje kan sturen. Deze check ik elke dag achter mijn laptop, waardoor ik beter kan reageren. Geen zorgen, als ik straks meer tijd en meer rust in mijn hoofd heb na het schrijven, gaat de auto-reply weg. Ik geef nog steeds te veel om het contact met volgers en lezers!

Dit was alweer de blog. Als je nog vragen hebt of gewoon iets leuks wil zeggen, schroom dan vooral niet om een reactie achter te laten of om me te mailen!

Veel liefs,

Lotte

Eén reactie

 1. Hi!

  Vind het toch altijd stiekem leuk om je updates te lezen, hihi. Goed bezig, Lotte! En heel begrijpelijk dat je niet altijd op iedereen kan reageren met zoveel drukte en andere prikkels. Veel succes en plezier met werk/schrijven/alles.

  Liefs,
  Jami 😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

 1. Hi!

  Vind het toch altijd stiekem leuk om je updates te lezen, hihi. Goed bezig, Lotte! En heel begrijpelijk dat je niet altijd op iedereen kan reageren met zoveel drukte en andere prikkels. Veel succes en plezier met werk/schrijven/alles.

  Liefs,
  Jami 😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *